جزئیات اقدامات دولت عراق در اربعین امسال-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز جزئیاتی از توافق احتمالی لبنان و اسرائیل منتشر کرد اطلاعیه سرکنسولگری ایران درباره حادثه دانشگاه فدرال کازان پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای

جزئیات اقدامات دولت عراق در اربعین امسال

دولت محمد شیاع السودانی در عراق در مراسم اربعین امسال، به شکل چشمگیری وارد میدان شد و بسیاری از دستگاهها و وزارتخانه‌ها را برای خدمات‌رسانی به زائران به خط کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 08
کد خبر: ۲۰۳۱۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، زیارت اربعین امسال شاهد رکورد مشارکت ٢٥ ملیون نفرى بود که در نوع خود بی نظیر است، مقدمات موضوع خدمات رسانی به زائرین مستلزم کار زود هنگام برای رفع نیازهای لجستیکی در زمینه‌های مختلف است که به تسهیل سفر و رفع مشکلات اساسی انجامید.

 

براساس این گزارش، فعالیت‌هاى دولت عراق در این زمینه به شرح زیر است:

۱. تشکیل کمیته دائمی برگزاری زیارت در تاریخ ۵ فوریه ۲۰۲۳ در دفتر نخست وزیری به عنوان یک نهاد اداری دائمی، که مأموریت آن تهیه مطالعات و ارائه پیشنهاد برای ایجاد زیرساخت ها و تهیه طرح جامع براى برگزارى هر چه بهتر زیارت اربعین و خدمت رسانى به زائرین بود.

 

۲. تشکیل کمیته زیارت اربعین وکمیته موقت و کمیته های امنیتی به ریاست وزیر کشور و هیئت های خدمات رسانی به ریاست دفتر نخست وزیری. این کمیته وظیفه هماهنگی با مسئولین کشورهای همسایه و همچنین ارائه خدمات لازم و هماهنگی با کلیه مراجع ذیربط را داشت.

 

۳. علاوه بر طرح امنیتی و استقرار نیروهای نظامی و امنیتی برای تامین امنیت جاده‌ها و استان‌ها به‌ ویژه غرب کربلای معلی و نجف اشرف، برخی از اقدامات انجام شده برای آمادگی برای سفر فوق الذکر به شرح زیر است.

 

اول: راه‌هاى ارتباطى و جاده‌اى:

۱. افتتاح جاده جدید (بغداد - جرف النصر - کربلای معلی) به طول ۸۰ کیلومتر (تکمیل و افتتاح آن در ۲۲ شهریور ۱۳۹۰).

۲. افتتاح بزرگراه شماره 1 به کربلای از مسیر استان بابل.

۳. گشایش راه فرعی در جاده بغداد به سامرا و ایجاد 14 شهرک برای زائران.

۴. نصب پل‌های شناور، افتتاح راه‌های جدید و توسعه برخی راه‌های قدیمی در استان های میسان، واسط، دیوانیه، نجف اشرف و نیز بغداد، مسیب و کربلای معلی.

۵. تعمیر و نگهداری راه های منتهی به مرزهای (زرباطیه، الشیب، المندریه) به کربلای معلی (برخی تعمیرات انجام شده و برخی هنوز تکمیل نشده است).

 

دوم - گذرگاه‌های مرزی:

۱. حل مشکل گذرگاه خسروى و چذابه که به فرمانداری ها واگذار شد.

۲. دستور ایجاد و ساخت مجتمع هاى ویژه براى اسکان و پذیرایی در پایانه هاى مرزى.

۳. دستور افزایش چند برابری رایانه ها در نقطه صفر مرزى جهت تسهیل عبور و مرور و همچنین ساخت سقف های جدید سالن های گذرگاه ها برای زائرین و آسفالت مسیر و پیرامون گذرگاه های مرزی.

۴. برای تسریع در زمان صدور ویزا، مکانیسم تسریع صدور ویزا در پایانه و نقاط صفر مرزى با تبادل اطلاعات الکترونیکی بین طرفین عراقی و ایرانی راه اندازی شد.

 

سوم - حمل و نقل:

اتوبوس ها و وسایل نقلیه و همچنین اتوبوس های اجاره ای بر اساس جدول زیر و با برنامه مدون و پیگیری مستمر مستقر شد:

۱- استقرار ۱۲۰۰ دستگاه اتوبوس مدرن در محور کربلای معلی - نجف اشرف با مدیریت موسسه حج و عمره.

۲- استقرار ۱۰۵۷ دستگاه اتوبوس و خودروی دولتی در محور کربلای معلی- بابل با مدیریت استانداری کربلا.

۳- استقرار ۷۰۰ دستگاه اتوبوس در محور کربلای معلی - بغداد با مدیریت وزارت راه و ترابرى.

۴- استقرار 250 دستگاه اتوبوس در محور الحسینیه.

۵- محورها برحسب نیاز با صدها اتوبوس دیگر که از اقلیم کردستان عراق و همچنین از ارتش و نیروهاى حشد شعبی و بقیه نهادهای دولتی تهیه شده بود، تامین شد.

۶- بهره برداری از ۲۳ قطار و ورود ۴۲۰ اتوبوس ایرانی.

۷- خودروهایی نیز تهیه شد که در داخل و نزدیک شهر کربلای معلی فعالیت می کنند؛ از جمله ٨٣٩ کامیون، تانکرهای انتقال آب و ١٥٠٠ دستگاه امبولانس از مجموع (٢٨٠٠ دستگاه )

همچنین صدها نوع ماشین آلات سنگین برای کمک لجستیکی جهت تامین و پاکسازى مناطق مختلف زیارتى آماده شد.

۸- در بحث حمل و نقل 4 میدان اصلی برای جمع آوری اتوبوس ها و مسافران زائرین در نزدیک کربلا تدارک دیده شد.

۹- در زمینه حمل و نقل هوایی: عمار عبدالرزاق الاسدی، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری عراق، اظهار داشت: بر اساس دستورات نخست وزیر، اقدام به انجام عملیات هوایی میدانی کردیم و از طریق یک تیم کاری برای تسهیل خدمات رسانی به زائران در فرودگاههای بغداد، بصره و نجف اشرف پیگیریهایی انجام شد، به طوری که تعداد آنها در روزهای بازدید به ۲۵۷۰۰۰ نفر رسید.

 

چهارم: خدمات عمومی

الف- آب و یخ:

۱- بهره برداری کارخانه‌های یخ سازی در استان‌های مختلف حتی در ایران و منطقه.

۲- نگهداری و راه اندازی بزرگترین کارخانه تولید یخ کریستال و همچنین کارخانه دیگر تولید آب در خیابان فرودگاه بغداد.

۳- خرید نیم میلیون تکه یخ از ایران به همراه اجاره یخچال.

۴- خرید آب جهت تامین نیاز زائرین به تعداد بسیار زیاد.

۵- تهیه صدها مخزن آب از فرمانداری ها و قرار دادن آنها در اختیار کمیته خدمات.

ب- سوخت:

۱- تهیه گاز و نفت سفید برای مواکب حسینی و تنور و نانوایی و کارخانه یخ با قیمت ارزان.

۲- تامین سوخت نیروی کار شرکت کننده در حمل و نقل با قیمت کاهش یافته./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار